Koronavírus tájékoztató füzet letöltése

Monostori bölcsőde

Monostori programok

EuroVelo 6

Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Szigetmonostori Bölcsőde

Információk az intézményről

 

 

Szigetmonostor Község Önkormányzat a 20 hetes kortól 3 éves korú gyermekek napközbeni ellátására, 2015-ben megalapította a Szigetmonostori Bölcsődét. Bölcsődénk 2015. 10. 27-én nyitotta meg kapuit a családok előtt. Csoportjainkba 12 - 14 kisgyermeket fogadunk, biztosítva számukra a családias, szeretetteljes légkört. (Folytatás a címre kattintva!)


 

 

Az „Új bölcsőde a szigetmonostori családokért” című projekt az Új Széchenyi Terv Közép – Magyarországi Operatív Program keretében valósult meg. A bölcsőde hosszú távon megoldást jelent a községben élő kisgyermekes családok számára. Szigetmonostor 2013-ban, a lakosság arányát tekintve, a legtöbb születésszámmal büszkélkedhet Magyarországon. A lakosság évről-évre folyamatosan nő. A lakosságszám-növekedés következtében, Szigetmonostor az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett a helyi társadalmi folyamatok infrastrukturális hátterének biztosítására. 2014-ben kezdődött meg Szigetmonostoron a Szentendrei-sziget első bölcsődéjének építése, amelyet 2015-ben vehettek birtokukba a gyermekek.

Valljuk, hogy az első évek nevelő munkájának alapozó feladata van, melyek a későbbiekben segítik a világ megismerését és a kötődések kialakulásának mélységét, minőségét. Intézményünk a Szigetmonostori Bölcsőde elkötelezi magát minden belső és külső tevékenységben, hogy a gyermekek szüleinek, a bölcsőde kisgyermeknevelőinek alkalmazottainak és partnereinek együttműködésével teremti meg a kisgyermekek számára a szeretetteljes, biztonságos, családias légkört. Intézményünk kinyilvánítja, hogy szolgáltatásai minősége, annak fejlesztése minden dolgozó személyes felelőssége. Minőségpolitikánk a folyamatos fejlesztés elkötelezettségét hordozza magában.

A Szigetmonostori Bölcsődébe a településre bejelentett állandó illetve ideiglenes lakóhellyel rendelkező gyermek gondozható és vehető fel. Üres férőhely esetén illetve szolgáltatásainkra a környéki településről is szeretettel várjuk a családok jelentkezését.

 

 


Bölcsődénk intézményvezetője bölcsődei szakgondozónő. Szociálpedagógiából majd családpedagógiából diplomázott, szakvizsgával rendelkező szakember. A gyermekjóléti alapellátás területén szakértő, oktató tereptanár. Bölcsődénkben heti 1 órában bölcsődeorvos kíséri figyelemmel a kisgyermekek egészséges fejlődését. Az élelmezéssel kapcsolatos feladatokat élelmezésvezető és szakácsnő koordinálja, konyhai kisegítő közreműködésével. A bölcsőde teljes nyitva tartása alatt (6.30-17.30 óráig) a gyermekekkel kisgyermeknevelő foglalkozik. A szükséges kisgyermeknevelői jelenlétet rugalmas munkakezdéssel oldjuk meg.

Intézményünk 28 férőhellyel működik, bölcsődének tervezett épületben, mely egy nevelési-gondozási egységből áll, 2 csoportszobával és a hozzá közvetlenül kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, fürdőszobával, gyermeköltözővel, külön bejárattal, valamint udvarral. Bölcsődénkben a nevelés, gondozás eszközei szakmailag tudatosan tervezettek, pedagógiailag célszerűen kialakítottak, megfelelnek a mai, modern kisgyermeknevelés elvárásainak. (Folytatás a címre kattintva!)


Bölcsődénk partnere kíván lenni a szülőknek a gyermekük nevelésében. A partnerség többek között megnyilvánul a nyitottságunkban is. 9 óráig érkezhetnek délelőtt a gyermekek az intézményünkbe. A család napirendjéhez igazodó nyugodt kezdése a napnak a gyermek érdekét szolgálja. Az öltözőben jellel és a gyermek fényképével ellátott szekrényben lehet tárolni a ruhákat, cipőket. (Folytatás a címre kattintva!)