Koronavírus tájékoztató füzet letöltése

Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Orvosi Rendelő felújítás

Szigetmonostor Község Önkormányzata „Egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény fejlesztése Szigetmonostorban” címen 33,62 millió Ft vissza nem térítendő állami támogatásban részesült a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett, Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatának forrásból támogatott PM_EUALAPELLATAS_2017/53 pályázat keretében. További információk a címre kattintva.



A beruházás során a Mártírok utcai orvosi rendelő kerül felújításra, korszerűsítésre. Főbb céljaink között szerepel az egészségügy intézményrendszeri fejlesztése, ezen belül az alapellátás fejlesztése, melyeket az infrastruktúra korszerűsítésével és eszközbeszerzéssel kívánunk elérni. Ezen felújítás és korszerűsítés az orvosi rendelő komplex felújításának második ütemét tartalmazza, az egészségügyi alapellátó szolgáltatások bővítésével és akadálymentesítésével. A projekt keretében megvalósításra kerül a teljes fűtési rendszer korszerűsítése, valamint napelemek telepítése az épület tetőszerkezetére. Így, a környezettudatosság jegyében az intézmény a megújuló energiát felhasználva tudja biztosítani magának energia felhasználásának jelentős részét.  Kiemelt szerepet kap az intézmény akadálymentesítése is, amelynek során többek között mozgáskorlátozott parkoló és mellékhelyiség is kialakításra kerül. A beruházás folyamán eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt, amely az alapellátás minőségének javításán túl olyan vizsgálatok elvégzését is biztosítani tudja, amelyekre eddig nem volt lehetőség az intézményben, és így az orvosi rendelő szolgáltatási és betegellátási palettája is bővülni fog.

A beruházás idén nyáron valósul meg, a kivitelezést a H. Conzept Ingatlan Kft. végzi, 2018. június 28-án kezdődik és várhatóan 2018. augusztus 20-án fejeződik be.

A kivitelezés ideje alatt az egészségügyi ellátás természetesen továbbra is biztosítva lesz, de kérjük a lakosokat, hogy a különböző szakrendelések pontos helyszínéről mindig informálódjanak, mert azok átmenetileg változhatnak.

Megosztás