Koronavírus tájékoztató füzet letöltése

Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Online Újságoló

Cikkek, írások, gondolatok - Szigetmonostor Önkormányzatának lapja

 
A járványügyi helyzetre való tekintettel, Szigetmonostor Község Önkormányzatának havi lapja nyomtatott formában nem jelenik meg. Az aktuális írások, gondolatok, cikkek jelen felületen keresztül kerülnek publikálásra, a már megszokott rovatok és az írás szerzőjének megnevezésével. Az Újságoló korábbi lapszámai elektronikus formában itt tölthetőek le!Tisztelt lakosság! A lakosság ingatlanain megtalálható fúrt vagy ásott KUTAK hatósághoz történő BEJELENTÉSÉNEK ÚJ HATÁRIDEJE: 2020. DECEMBER 31. Tájékoztatjuk tisztelt lakosainkat, hogy a 2018. december 20.-án kihirdetett 2018. CXXI. tv ( továbbiakban Vgtv.) az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvény 28. §. –a alapján: (Folytatás a címre kattintva.)

Megosztás

Tájékoztatásnak indult, vélemény és iránymutatás lett belőle. Fórumokat tartottak, testületek döntéseket hoztak, levelek és internetes bejegyzések születtek. Megtudtunk új dolgokat, de félinformációk, csúsztatások és sarkosan tálalt megállapítások is egyre csak gyűltek. Egyre több érdeklődőnek, egyre több egymásnak ellentmondó adatot kellett áttanulmányoznia. A sok szereplő addig öntötte az információkat és a véleményét a híd vitára, amíg az egész egy mocsárrá nem változott. Ezt már csak az láthatta át, aki az elejétől kezdve, oknyomozó riporterként követte az eseményeket. Folytatás a címre kattintva!

Megosztás

A hónap könyvillusztrációja - 2019. december

Decemberben „A hónap könyvillusztrációja” pályázatra négy rajz érkezett! Minden hónapban egy nyertest hirdetünk. A rajzokat ezúttal Kovács Attila, a Faluház vezetője zsűrizte, ő választotta ki a nyertes rajzot, ami (folytatás címre kattintva)

Megosztás

A Szigetmonostoron zajló élénk civil élet egyik fontos szereplője a III.-IV. Kék Evező Fesztivált (2017-2018) is szervező Kék Hullám Egyesület. Pintér Mónikával, az egyesület elnökével a megalakulás kalandos körülményeiről és a szervezet terveiről beszélgettünk. Az interjú a címre kattintva olvasható el!

Megosztás

Az Özönvíz után Noé utódaitól szaporodott el az emberiség. Kezdetben egymás közelében éltek, egy nyelven beszéltek, féltek a szétszóródástól, és egy magas torony építésével kívántak védekezni egy újabb áradás ellen.Nem hittek és nem bíztak Isten ígéretében sem, miszerint nem lesz újabb özönvíz. Dacoltak az isteni rendelkezéssel, hogy „szaporodjatok és sokasodjatok, töltsétek be a földet.” Ennek ellenkezőjét fogalmazták meg az építés indokaként: „el ne széledjünk az egész föld színén”. Folytatás a címre kattintva!

Megosztás

Március 2.-től a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. megkezdi a háztartási szeméttárolók ellenőrzését Szigetmonostoron. A szolgáltató a tavalyi év negyedik negyedéves számlák mellett küldte meg a lakosság részére a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételére jogosító, 2020-as évre érvényes matricákat. Ezeknek a szeméttárolóra történő felhelyezését fogják a Kft. munkatársai ellenőrizni. Folytatás a címre kattintva!

Megosztás

A koronavírus járvány miatt a lakosság részleges távol maradásával tartották meg a Faluházban március 13.-án a közlekedés helyzetével foglalkozó rendkívüli testületi ülést. Szintén a járványnak köszönhetően sem a környék polgármesterei, sem Révész Máriusz kormánybiztos Úr nem tudtak jelen lenni az eseményen. Az ülés Molnár Zsolt polgármester tájékoztatójával kezdődött a helyben megtett intézkedésekről a koronavírus helyzettel kapcsolatosan. Erről bővebben és naprakészen a szigetmonostor.hu oldalon tájékozódhatnak itt. Jelen írás folytatása a címre kattintva olvasható el!

Megosztás

A március 2-áig tartó kéthetes szavazáson Szentendre választási névjegyzékében szereplő 22 082 lakosából 2622-en adták le voksukat az EUROVELO 6 nemzetközi kerékpárút várost érintő szakaszát és a Szentendrét és Szigetmonostort összekötő kerékpáros híd elhelyezkedését illetően. A szavazatok 55,11 százaléka, azaz összesen 1445 szavazat arra futott be, hogy a belvárostól délre legyen a híd. Folytatás a címre kattintva!

Megosztás

Amikor kiszálltam a kocsiból a Várbíró Kingáék háza előtti kis placcon, a Petőfi utcában, megálltam egy gondolatnyi ideig: egy csendes, békés kis szigetre érkeztem, ahol el kellett időznöm néhány pillanatig. Utána benyitottam a kertbe, s Kingát a hosszú tornácos ház végében lévő műhelyben, kedvenc tárgyai, eszközei között találtam meg. Ott beszélgettünk a pályájáról, a pedagógusi munkájáról és sok egyébről. Folytatás a címre kattintva!

Megosztás

Idén is pályázható a helyi védelem alatt álló épületek homlokzatának és kerítéseinek felújítását finanszírozó vissza nem térítendő támogatás. Csak olyan épületekkel lehet pályázni, amelyek tömegükben, méreteikben, arányaikban hagyományokat őrző az alább felsorolt utcák mentén elhelyezkedő ún. parasztházak: Fő utca, Kossuth Lajos utca, Deák Ferenc utca, Petőfi utca, Dózsa hegy, Rákóczi utca, Mátyás király tér, Mártírok útja, Ady Endre utca, Szabadság tér, József Attila utca. Folytatás a cikk címére kattintva!

Megosztás