Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

RSS csatornák

Az RSS-t folyamatosan frissülő weboldalak használják, a portálon megjelenő új tartalom rövid összefoglalójának terjesztésére. Az RSS a hírlevél utódjának tekinthető.


A felhasználók az RSS-csatornákra történő feliratkozás révén előre beállíthatják, hogy honnan szeretnék a friss híreket megkapni, így több (tíz, akár száz) weboldal hírei, egy program segítségével egyetlen hírolvasó felületen hozzáférhetők, kezelhetők lesznek, nem kell mindegyiket végiglátogatni a felhasználót érdeklő információ megtalálására. A feliratkozáshoz be kell írni a csatorna címét az olvasóprogramba, vagy az RSS ikonra kattintani a böngészőben. 

Gyakran előforduló RSS ikonok:


A frissítés történhet néhány percenként is, így az információáramlás folyamatossá válik. A csatornákat lehet szerkeszteni: például tartalmuk szerint szűrni, elemeiket időrend vagy más szempont alapján rendezni.

Ingyenes hírolvasó program letöltése:

 Feed Demon 2.8.0.4B (4,07MB)


A számos RSS-csatorna megjeleníthető webes felületen, vagy az olvasásukra szolgáló programmal. Napjaink böngésző- és levelezőprogramjai is tudják kezelni az RSS-csatornákat. A böngészők közül a Mozilla Firefox (a 2.0 változattól), az Opera, az Internet Explorer (a 7-es változattól), Apple Safari, Google Chrome, és a KHTML (Konqueror, Akregator) támogatja az RSS-t. Az ilyen programok adott (állítható) időtartamonként (általában 10 perc) frissítik az összes RSS-t, így a felhasználó viszonylag gyorsan értesülhet az új hírekről.