Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

RSS csatornák

Segítünk, hogy mindig képben legyen!


Az RSS webes funkció megkíméli a felhasználókat attól, hogy az ilyen megoldást használó weboldalakat rendszeresen kelljen látogatniuk az új tartalom ellenőrzése miatt, vagy levélben kelljen értesítést kapniuk erről.

Az információ gyűjtéshez és olvasáshoz számtalan ismert program érhető el díjmentesen a világháló keresztül, melyek az egyszerű telepítést követően képesek ellenőrizni az RSS-t használó weboldalakat a felhasználó helyett, és meg tudják jeleníteni a felhasználó számára a frissített cikkeket.

 

Hírcentrum - A főoldalon megjelenő hírek.
Programajánló - A település programjai.
Csatornahírek - A csatornázásról szóló hírek.


A hírcsatornák felvétele a hírolvasó programba, a fenti lista megfelelő elemére vagy a portál oldalainak bal oldali panelsorának alján található RSS ikonra kattintva történik. Az oldalak tetején elhelyezett "Szigetmonostor" címsor mellett található  RSS ikon a főoldali híreket listázza.

Az RSS-t folyamatosan frissülő weboldalak használják, a portálon megjelenő új tartalom rövid összefoglalójának terjesztésére. Az RSS a hírlevél utódjának tekinthető.


A felhasználók az RSS-csatornákra történő feliratkozás révén előre beállíthatják, hogy honnan szeretnék a friss híreket megkapni, így több (tíz, akár száz) weboldal hírei, egy program segítségével egyetlen hírolvasó felületen hozzáférhetők, kezelhetők lesznek, nem kell mindegyiket végiglátogatni a felhasználót érdeklő információ megtalálására. A feliratkozáshoz be kell írni a csatorna címét az olvasóprogramba, vagy az RSS ikonra kattintani a böngészőben. 

Gyakran előforduló RSS ikonok:


A frissítés történhet néhány percenként is, így az információáramlás folyamatossá válik. A csatornákat lehet szerkeszteni: például tartalmuk szerint szűrni, elemeiket időrend vagy más szempont alapján rendezni.

Ingyenes hírolvasó program letöltése:

 Feed Demon 2.8.0.4B (4,07MB)


A számos RSS-csatorna megjeleníthető webes felületen, vagy az olvasásukra szolgáló programmal. Napjaink böngésző- és levelezőprogramjai is tudják kezelni az RSS-csatornákat. A böngészők közül a Mozilla Firefox (a 2.0 változattól), az Opera, az Internet Explorer (a 7-es változattól), Apple Safari, Google Chrome, és a KHTML (Konqueror, Akregator) támogatja az RSS-t. Az ilyen programok adott (állítható) időtartamonként (általában 10 perc) frissítik az összes RSS-t, így a felhasználó viszonylag gyorsan értesülhet az új hírekről.