Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Együtt az egészségért

Környezetvédelem Szigetmonostoron

Hogy mi az ökológiai lábnyom? Az a biológiailag termékeny terület, amely ahhoz szükséges, hogy az általunk használt erőforrásokat előállítsa és hulladékainkat elnyelje, vagyis életformánk fenntartható legyen. Ökológiai lábnyomaink egyre nőnek, miközben a fejenkénti Föld-részesedésünk tovább zsugorodik.

 

 

 Részletek a címre kattintva!

 

A fejlett társadalmak, köztük Magyarország polgárainak öko lábnyoma több, mint 4 hektárra növekedett, míg a termékeny földterület 1,5 hektár fejenként.

Ha tudni szeretné Önnek mekkora az Öko lábnyoma, mekkora földterület kell életformájához töltse ki a mellékelt dián található tesztet: Pénzügyi megtakarítások környezetvédelemmel vállalkozásoknak

Azt gondoljuk, hogy a környezet védelme csak többletköltségek árán biztosítható vállalkozásunknál? Pedig sokszor minimális ráfordítással többszörös megtakarítást érhetünk el a környezettudatos vállalatirányítási rendszer alkalmazásával. Hogyan induljunk el? Ehhez nyújt segítséget az Öko-térkép. Az anyagokat a Környezettudatos Vállalatirányításért Egyesület bocsájtotta rendelkezésünkre.

Öko-lábnyom mérés (A dokumentum megtekintéséhez Power Point szükséges.)
Öko-térkép (A dokumentum megtekintéséhez Power Point szükséges.)Megosztás