Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Bölcsőde építés

Vitályos Eszter a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára adja át 2015. június 26-án 10:00-kor a dunakanyari Szigetmonostor település újonnan épült bölcsődéjét. Szigetmonostor azon ritka települések egyike hazánkban, ahol lakosságszámához viszonyítottan magas a születések száma. (A teljes cikk a címre kattintva tölthető le!)
A KMOP-4.5.2-11-2012 Európai Uniós pályázati forrásból épülő 28 férőhelyes bölcsődét az „Új bölcsőde a szigetmonostori kisgyermekes családokért” című projekt keretében az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program 148,86 MFt európai uniós támogatásával valósul meg.

A település azért döntött a bölcsőde építése mellett, mert a kisgyermekes szülők közül sokan kényszerülnek a gyermekük 3. életévének betöltése előtt munkába állni, így szükség van a gyermekek szakszerű ellátására.

Az intézmény magas szintű szakmai hátteret nyújtva, XXI. századi feltételekkel várja a kisgyermekeket.

A férőhelyek immár betöltésre kerültek, így az épület átadása után a működési engedély megérkezését követően megnyithatja kapuit az intézmény.

A település polgármestere Molnár Zsolt bízik abban, hogy az intézmény plusz szolgáltatásait, az időszakos gyermekfelügyeletet és a játszócsoportot is nagy számban igénybe veszik majd a gyermekek és szüleik.

Az átadó ünnepség is bepillantást enged majd abba a családias légkörbe, amelyet az új Szigetmonostori Bölcsőde képvisel a jövőben. A projektről bővebb információt a www.szigetmonostor.hu oldalon olvashatnak.

A sajtóanyag itt tölthető le pdf formátumban!


 

 

Megosztás