Programjaink

V. Lecsófőző verseny Szigetmonostoron

  • Nyomtatás

Szeretettel várunk mindenkit a 2013. évi V. Szigetmonostori Lecsófőző Versenyre, mely idén is a horányi Piac téren kerül megrendezésre, 2013. augusztus 19-én hétfőn, a Szent István Napok elnevezésű rendezvény keretében. A csapatok nevezése díjtalan! Látogasson el Ön is a "Lecsósok Falvára"! A verseny és a rendezvény részletei a címre kattintva ismerhetőek meg!

   

Kedves Versenyő! Kedves Érdeklődő!


Köztudott, hogy Szigetmonostor a „Lecsósok falva”, ahol a jó étel receptje apáról-fiúra szállva állít bizonyságot hosszú évtizedek, emberöltők óta eme étel sokszínűségéről és méltán megbecsültségéről. Mondják ezen a tájon, hogy a jó lecsóhoz nem kell más, mint jó monostori földből való, jó alapanyagok, jó szakács, és legalább jó másfél órányi főzési idő. 2009-ben, azzal a szándékkal hívtuk életre a Szigetmonostori Lecsófőző Versenyt, hogy hagyományt teremtve, évről-évre összegyűljön a település apraja-nagyja, és a hétköznapi gondokat egy kicsit magunk mögött hagyva, egymás örömére, egymást megvendégelve tölthessünk el közösen néhány kellemes, felszabadult órát, így a nyár vége felé közeledvén.

Szeretettel várunk csapatoddal, a 2013. évi, V. Szigetmonostori Lecsófőző Versenyre, mely megmérettetésen, reményeink szerint Ti is képviseltetitek közösségeteket.




Versenyszabályzat

A verseny célja: Közösségteremtő és közösségerősítő gasztronómiai program. A 2013. év legjobb lecsójának megválasztása.
A verseny időpontja: 2013. augusztus 19. hétfő 11.00 órától
Helyszín: Szigetmonostor, horányi Piac tér
Az ételeket zsűrizésére felkértek: Szigetmonostor neves fogadóinak, éttermeinek, vendéglátó helyeinek vezetői, tulajdonosai


1. Nevezési díj: nincs.
2. Jelentkezés: Előzetesen, az alábbiakban megadott telefonszámon vagy a helyszínen, a verseny időpontjában.
3. Jelentkezési korhatár: Kés, villa, olló...
4. Versenyző csapat létszáma: 1 főtől 100 főig.
5. Rendezők általi juttatások: főzőhely, tüzelőanyag.
6. Helyszíni nevezés: 10.00 órától.
7. A verseny kezdete: augusztus 19. hétfő 11.00 óra.
8. Kóstolás és díjátadó ceremónia: kb. 14.00 óra.
9. Az étellel kapcsolatos gasztronómiai megkötések, előírások nincsenek.
10. Díjazás: Az első három helyezett, az eredménynek megfelelő serleget visz haza, az első helyezett csapat egy évig viseli a megtisztelő rangot: A legjobb szigetmonostori lecsó készítője. A többi csapat oklevelet kap.
11. A győztes lecsó receptje közzé tétetik Szigetmonostor község hivatalos portálján, a www.szigetmonostor.hu oldalon és a községi nyomtatott médiában, az Újságolóban.
12. A verseny minden évben, fokozatosan növekvő érdeklődés mellett, következetesen megrendeztetik, dicsőséget hozva az győztesek és Szigetmonostor település számára.


Zsűrizési szempontok: 1. egységes ízharmónia; 2. szín és illatkompozíció; 3. tájjellegű fűszerezettség és ízhatás; 4. a tálalás esztétikai kivitele


Az együttműködést megköszönve, tisztelettel:

Molnár Zsolt Szigetmonostor polgármestere
Nádas Zsolt Horányért Egyesület elnöke
Kovács Attila  Szigetmonostor Faluház vezető


További ifnormáció

Telefon: +36 70 374-0541
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.