Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Együtt az egészségért

Programjaink

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a szigetmonostori 14. Szent István Nap(ok)-ra és az annak keretében megrendezésre kerülő 11. Monostori lecsófőző versenyre, 2019. augusztus 17-én és 20-án! A programról további részleteiről a rendezvény facebook eseményén keresztül értesülhetnek az érdeklődők, ide kattintva. Az esemény profmóciós filmjei a címre kattintva tekinthetőek meg!  Lecsóra fel! Tudjuk mit főzöl idén nyáron is...Kedves Versenyző Csapat! Kedves Vendégünk!

Köztudott, hogy Szigetmonostor a „Lecsósok falva”, ahol a jó étel receptje apáról-fiúra szállva állít bizonyságot hosszú évtizedek, emberöltők óta eme étel sokszínűségéről és méltán megbecsültségéről. Mondják ezen a tájon, hogy a jó lecsóhoz nem kell más, mint jó monostori földből való, jó alapanyagok, jó szakács, és legalább jó másfél órányi főzési idő.

2009-ben, azzal a szándékkal hívtuk életre a Szigetmonostori Lecsófőző Versenyt, hogy hagyományt teremtve, évről-évre összegyűljön a település apraja-nagyja, és a hétköznapi gondokat egy kicsit magunk mögött hagyva, egymás örömére, egymást megvendégelve tölthessünk el közösen néhány kellemes, felszabadult órát, így a nyár vége felé közeledvén. Szeretettel várunk csapatoddal, a 2019. évi, 11. Szigetmonostori Lecsófőző Versenyre, mely megmérettetésen, reményeink szerint Ti is képviseltetitek közösségeteket.

  

 

11. Monostori lecsófőző verseny - Versenyszabályzat


A verseny célja: Közösségteremtő és közösségerősítő gasztronómiai program.
A 2018. év legjobb lecsójának megválasztása.

A verseny időpontja: 2019. augusztus 17. szombat 11.00 órától
Helyszín: Szigetmonostor, horányi Piac tér

Az ételeket zsűrizésére felkértek: Szigetmonostor neves fogadóinak, éttermeinek, vendéglátó helyeinek vezetői, tulajdonosai

1. Nevezési díj: nincs.
2. Jelentkezés: Előzetesen, az alábbiakban megadott telefonszámon vagy a helyszínen, a verseny időpontjában.
3. Jelentkezési korhatár: Kés, villa, olló...
4. Versenyző csapat létszáma: 1 főtől 100 főig.
5. Rendezők általi juttatások: főzőhely, tüzelőanyag.
6. Helyszíni nevezés: 9.30 órától.
7. A verseny kezdete: augusztus 17. szombat 11.00 óra.
8. Kóstolás 14.00 óra, díjátadó ceremónia: 15.00 óra.
9. Az étellel kapcsolatos gasztronómiai megkötések, előírások nincsenek.
10. Díjazás: Az első három helyezett, az eredménynek megfelelő serleget visz haza, az első helyezett csapat egy évig viseli a megtisztelő rangot: A legjobb szigetmonostori lecsó készítője. A többi csapat oklevelet kap.
11. A győztes lecsó receptje közzé tétetik Szigetmonostor község hivatalos portálján, a www.szigetmonostor.hu oldalon és a községi nyomtatott médiában, az Újságolóban.
12. A verseny minden évben, fokozatosan növekvő érdeklődés mellett, következetesen megrendeztetik, dicsőséget hozva az győztesek és Szigetmonostor település számára.

Zsűrizési szempontok: 1. egységes ízharmónia; 2. szín és illatkompozíció; 3. tájjellegű fűszerezettség és ízhatás; 4. a tálalás esztétikai kivitele

 
A 11. Monostori lecsófőző verseny meghívójának letöltése itt!

 

A 11. Monostori lecsófőző verseny reklámfilmje - 2. rész

 

A 11. Monostori lecsófőző verseny reklámfilmje - 1. rész

Nagyítás a fotóra kattintva!Szeretettel várunk minden érdeklődőt a programokra!


Molnár Zsolt Szigetmonostor polgármestere
Nádas Zsolt Horányért Egyesület elnöke
Kovács Attila Szigetmonostor Faluház vezető

További ifnormáció:
Telefon: +36 70 374-0541
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A rendezvény facebook oldala ide kattintva érhető el!


Megosztás