Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Együtt az egészségért

Programjaink

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019. május 21-én 17.00 órakor Szigetmonostor Faluházba (Árpád u. 15.) a hazai slammer nagyágyúinak slam poetry fellépésére, amelyre a belépés díjtalan! De mi is az a slam poetry? Részletek a cikk címére kattintva!

 A műfajról:

Kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson! A slam poetry a múlt század nyolcvanas éveinek közepén jelent meg mint önálló előadói műfaj, a Spoken Word versengő formájaként, Marc Kelly Smith („Slampapi”) kezdeményezésére. Modern költészeti stílus, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. Nem versfelolvasás, mert első hallásra is érthető a szöveg, és többnyire fejből mondják, színpadi elemekkel tarkítva. Nem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv, bárki felmehet a színpadra. Nem rap, mert nincs alatta zene, és nem is szükséges a kötött ütemes lüktetés. Kicsit mégis rap, mert az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Kicsit mégis színház, mert az egyes versek előre megtervezettek, begyakoroltak és az előadók a szavakon kívül egész testüket is bevethetik. Kicsit mégis vers, mert többnyire van benne rím, hasonlat, metafora és egyéb költészeti elemek.

 

A fellépőkről

 BÁRÁNY BENCE 2013 óta slammel, versenyeken volt országos 5., 4., 3., 2. helyezett. Slam Poetry Győr-alapító, állandó konferáló és szervező. Volt R2D2 farsangon tizenegy évesen, a jelmez azóta is jó rá. 2017-ben gazdaságinformatika szakon végzett, grafikus. Az a fajta, aki telefonba jegyzetel, de ha nagyítani akar, nem zoom-ol, hanem közelebb hajol. HORVÁTH

„SZÍNÉSZ BOB” KRISTÓF volt országos slambajnok (2014 – III. Slam OB) és országos csapatbajnok (2015). További eredményei: Pilvaker – 2012 (I. helyezett), Mika Slam Klub – 2012 – (I. helyezett), többszörös Mika / Kolor SLAM KLUB dobogós, a Szóritmusolók Slam csapatának tagja, I. Országos Team Slam Bajnokság, valamint az l-ll Egyéni Országos Bajnokság résztvevője. Évek óta a hazai slam-mozgalom egyik úttörője, ahogy ő fogalmaz, a slam nagykövete. Járja az országot, slamórákat tart, felkarolja a hátrányos helyzetű fiatalokat. – A siker csak melléktermék – vallja. A rendezvény házigazdája Murányi Sándor Olivér író. Mindenkit szeretettel várnak.


Mert kell egy hely...

 

Megosztás