Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

Sok minden történik a házunk táján… ízelítőül néhány érdekes eseményről írunk: A Klímapark projekt megvalósításának első igazán látványos eleme a Faluház tetején napelemek elhelyezése. A most kiépített 9 kW-os rendszer fedezi a Faluház elektromos áram igényét. A saját felhasználás feletti áram-mennyiséget a meglévő elektromos hálózatra „terelik át”, míg egyéb  időszakokban (borult időben, éjszaka) a hálózatról kap áramot az épület. (További információ a címre kattintva)


A közeljövőben a rendszer működését bemutató fejlesztések is várhatók: az aktuálisan termelt és mért mennyiséget a faluházban egy kivetítőn és Szigetmonostor honlapján lehet majd figyelni.
Februárban három olyan rendezvényt is tartunk, melyek a projektet, vagy annak egy részét mutatja be: A legelső a Vizes élőhelyek világnapja alkalmából rendezett „A dunai árterek élővilága – A  Vízkelői-tó sorsa és jelene” c.  konferencia, 2015. február 12-én, 17 órai kezdettel. (A meghívó és programterv itt letölthető.)
A többi februári rendezvényről a későbbiek adunk hírt. A projekt május végi zárásáig átlagosan havi 2 rendezvényt szervezünk a klímavédelemmel kapcsolatban, a műszaki jellegű lehetőségektől a növényzet nyújtotta klímaszabályozáson át a gyakorlati környezeti nevelési bemutatókig, módszertanig.
A szigetmonostori helyi lapban, az „Újságoló”-ban, december óta, hónapról hónapra követjük nyomon a projekt eseményeit. A legújabb januári lapszám Szigetmonostor honlapjáról (innen: http://www.szigetmonostor.hu/index.php/aktualis/hirek/557-ujsagolo-2015-01-letoltes ) tölthető le.

Megosztás