Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

Szeretettel várunk mindenkit a 2014. évi VI. Szigetmonostori Lecsófőző Versenyre, mely idén is a horányi Piac téren kerül megrendezésre, 2014. augusztus 23-án szombaton, a Szent István Napok elnevezésű rendezvény keretében. A csapatok nevezése díjtalan! Látogasson el Ön is a "Lecsósok Falvára"! A verseny és a rendezvény részletei a címre kattintva ismerhetőek meg!

 

Kedves Versenyő!

Kedves Érdeklődő! Köztudott, hogy Szigetmonostor a „Lecsósok falva”, ahol a jó étel receptje apáról-fiúra szállva állít bizonyságot hosszú évtizedek, emberöltők óta eme étel sokszínűségéről és méltán megbecsültségéről. Mondják ezen a tájon, hogy a jó lecsóhoz nem kell más, mint jó monostori földből való, jó alapanyagok, jó szakács, és legalább jó másfél órányi főzési idő.

2009-ben, azzal a szándékkal hívtuk életre a Szigetmonostori Lecsófőző Versenyt, hogy hagyományt teremtve, évről-évre összegyűljön a település apraja-nagyja, és a hétköznapi gondokat egy kicsit magunk mögött hagyva, egymás örömére, egymást megvendégelve tölthessünk el közösen néhány kellemes, felszabadult órát, így a nyár vége felé közeledvén. Szeretettel várunk csapatoddal, a 2014. évi, VI. Szigetmonostori lecsófőző versenyre, mely megmérettetésen, reményeink szerint Ti is képviseltetitek közösségeteket.



 

Versenyszabályzat


A verseny célja: Közösségteremtő és közösségerősítő gasztronómiai program.
A 2014. év legjobb lecsójának megválasztása.

A verseny időpontja: 2014. augusztus 23. szombat 11.00 órától
Helyszín: Szigetmonostor, horányi Piac tér

Az ételeket zsűrizésére felkértek: Szigetmonostor neves fogadóinak, éttermeinek, vendéglátó helyeinek vezetői, tulajdonosai

1. Nevezési díj: nincs.
2. Jelentkezés: Előzetesen, az alábbiakban megadott telefonszámon vagy a helyszínen, a verseny időpontjában.
3. Jelentkezési korhatár: Kés, villa, olló...
4. Versenyző csapat létszáma: 1 főtől 100 főig.
5. Rendezők általi juttatások: főzőhely, tüzelőanyag.
6. Helyszíni nevezés: 10.00 órától.
7. A verseny kezdete: augusztus 23. szombat 11.00 óra.
8. Kóstolás és díjátadó ceremónia: kb. 14.00 óra.
9. Az étellel kapcsolatos gasztronómiai megkötések, előírások nincsenek.
10. Díjazás: Az első három helyezett, az eredménynek megfelelő serleget visz haza, az első helyezett csapat egy évig viseli a megtisztelő rangot: A legjobb szigetmonostori lecsó készítője. A többi csapat oklevelet kap.
11. A győztes lecsó receptje közzé tétetik Szigetmonostor község hivatalos portálján, a www.szigetmonostor.hu oldalon és a községi nyomtatott médiában, az Újságolóban.
12. A verseny minden évben, fokozatosan növekvő érdeklődés mellett, következetesen megrendeztetik, dicsőséget hozva az győztesek és Szigetmonostor település számára.

Zsűrizési szempontok: 1. egységes ízharmónia; 2. szín és illatkompozíció; 3. tájjellegű fűszerezettség és ízhatás; 4. a tálalás esztétikai kivitele



Az együttműködést megköszönve, tisztelettel:

Molnár Zsolt Szigetmonostor polgármestere
Nádas Zsolt Horányért Egyesület elnöke
Kovács Attila Szigetmonostor Faluház vezető

További ifnormáció:
Telefon: +36 70 374-0541
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



Megosztás