Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

2013.07.16-án kedden 18:00 órától Szigetmonostoron is megszűnt az árvízi készültség. Sajnos, a Csalogány utca térségében a kutakban a talajvízszintje nem szűnt meg, de napról napra csökken. A magas talajvíz miatt, ezen ingatlanokban a szivattyúzás továbbra sem javasolt. További részletek a címre kattintva!

 

 

Az ÁNTSZ által vizsgált vízmintáknak csak a fele lett jó, sajnos ez azt jelenti, hogy nem javasolt a kútvíz fogyasztása. Kérjük a lakosságot, hogy a kutak vizét a honlapon közölt, valamint az érintetteknek személyesen átadott útmutató szerint folyamatosan fertőtlenítsék. Ivóvíz az ideiglenesen létrehozott közkifolyókban folyamatosan biztosított, kérjük ezek használatát. A fentiek csak megerősítik azt a törekevést, amit az önkormányzat is képvisel, hogy elengedhetetlen az ivóvíz és csatorna hálózat teljekörű kiépítése.

Elkészült a Duna által magas parton a végleges védvonal kiépítésének ütemterve. Eszerint szeptember közepéig elkészül a horányi keresztgát és a Csalogány utca közötti szakaszon a végleges árvízi védmű.

A szúnyoggyérítés folyamatos, az időpontokról alkalmankénti hirdetményeinkben nyújtunk tájékoztatást.

Lakossági észrevétel érkezett, hogy a füves területeken elszaporodtak a békák. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Magyarországon minden hüllő és kétéltű védett. A békák létszámát az élelem rendezi majd, kifejlődni csak annyi béka fog, amennyinek megfelelő táplálék a rendelkezésre áll. A békák segítenek abban, hogy a szúnyogok száma csökkenjen.

Az árvízi védekezés által érintett területeken elkezdődött és folytatódik majd az utak helyreállítása. Ez a munka folyamatos és minden védekezés során használt utat érint, célja  az utak eredeti, jó állapotukba való helyreállítás.

Az elromlott háztartási gépekre vonatkozó bejelentéseket összegzzük és ezt követően történik egyeztetés azok javítására vonatkozóan.

A fertőtlenítő és tisztítószerek kiadása a mai nappal lezárult bízunk abban, hogy minden érintett ingatlanhoz ezek az anyagok eljutottak.

Szigetmonostor, 2013. július 19. 14:35

Molnár Zsolt polgármester

Megosztás