Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek


Folytatódik a szivattyúzás a Csalogány utca melletti erdőben. Ma reggelre több, mint 50 cm-rel csökkent a víz szintje. Bizakodhatunk abban. hogy a talajvíz is csökkenésnek indul. Az írás folytatása a címre kattintva!

A Csalogány utca Szentendrei úttól távolabbi részétől további szivattyúk telepítésével kell a bennrekedt vizet eltávolítani, ehhez a katasztrófavédelem és a vízügy szakmai és létszámbeli támogatást nyújt. Az ingatlanokban a talajvíz szint döntően stagnál, néhol csökkenést is mutat.
A Duna vízszintjének emelkedése, a méréseink szerint nem fogja meghaladni a jelenleg a kitelepített ingatlanokban kiöntött talajvíz szintjét, ami azt jelentheti, hogy az talajvíz csökkenésének üteme lassulhat, de további emelkedésére jó reménységgel nem kell számítani.
A történtek rámutatnak arra, hogy szükséges Horány hiányzó ivóvíz és csatornahálózatának kiépítése, ezzel a kutak, és szennyvízaknák jelentette veszélyforrás is megszűnhet.
A fúrt kutak vizére vonatkozó használati tiltás mindaddig fennmarad, amíg a talajvíz vissza nem tér a kutak szintje alá, és az emésztők szintje is normalizálódik. A vezetékes víz kifogástalan minőségű!
Kérjük, hogy a károk bejelentésére vonatkozó szeretetszolgálati felhívásnak megfelelően jelentsék felénk a károkat melyet továbbítunk a Szeret szolgálatnak. A határidő a feltüntetett ellenére minél előbb, vagyis kérjük, hogy hétfőig töltsék ki és juttassák el hozzánk.
Köszönjük mindazok helytállását, akik továbbra is azon dolgoznak, hogy végre ezeken a területeken is minden visszatérjen a régi kerékvágásba.

2013. június 28.
Molnár Zsolt polgármester

Megosztás