Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

A szivattyúzás folytatása sikerült a Viola utca környékén és az áramot is visszakapcsoltuk.  A település további  részein jelent meg a talajvíz. Teendő a kutak magasítása, addig a magasságig, amíg a kutak környékén  olyan ellensúlyozás alakul ki, ami a vízkiáramlást ellensúlyozza. Folytatás a címre kattintva!

Ha a kút nem toldható elég magasra, de van akna kapcsolat, akkor hagyjuk az aknát megtelni, mert a folyadék szint emelkedése megakadályozza a folyadék szint további áramlását. Amennyiben az akna öntött ki, próbáljuk meg homokzsákokkal emelni  a magasságát, a cél ugyanaz lenne, az összegyűlő folyadék ellensúlyozza a víz nyomását. Ha a pincében önt ki a víz és a kút nem lezárható, próbáljuk a pince egy részét lehatárolni, és a korábban említett módon homokzsákokkal körülhatárolni. Nagyon fontos, hogy, a talajvízből származó vizet  kiszivattyúzással nem szabad eltávolítani, mert a keletkező víznyomás az alapból és az  alap alól is kimoshatja  a szemcséket , amely a ház süllyedését, vagy akár omlásveszélyt is okozhat.

16:00-tól a Határcsárdai rév üzemel, de csak személyszállítást végez egyelőre.

A Dunakeszi komp, amennyiben sikerül az úton összegyűlt vizet elszivattyúzni, el fog indulni. A szivattyúzás elkezdődött.

Szigetmonostor, 2013.06.15. 18:13

 

Molnár Zsolt polgármester

Megosztás