Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

Szerdán egész nap folytatódott az elöntött terület szivattyúzása. A jelentős vízhozamú (16 m3/perc) szivattyú ellenére a vízszint csökkenés elmaradt a Duna vízszint csökkenésétől (25 cm). A tájékoztató további részletei a címre kattintva ismerhetőek meg!

 

Este 22.00-kor markológéppel magaslatokat vágtunk át, hogy a beszorult víz gyorsabban jusson a szivattyúhoz. Reméljük, hogy ez gyorsítani fogja a vízszint csökkenését.

A kitelepített terület 90 %-át újra birtokba vehették az ingatlanok tulajdonosai. A maradék ingatlanokba részben egyedi döntés alapján (a szárazon maradt ingatlanokba), részben csak a fertőtlenítés után költözhetnek be a lakók. A csalogány utca felázott talaján 4 fa dőlt meg életveszélyesen, melyből 3 a kora esti órákra kidőlt. A víz levonultával párhuzamosan szükséges lesz a fák veszélyességének felmérése.

Sikerült biztosítani az elöntött ingatlanok mindegyikének közműszolgáltatását. Sajnálatos módon a kutak kiöntése intenzívebbé vált, 31 ingatlan került ilyen módon víz alá. Ezen területek szivattyúzását akkor kezdtük meg, amikor a szivárgó víz, valamint a kutak hozama megszűnt. Ennek oka, hogy nem kívántuk kockáztatni a szivattyúzás által beindult vízmozgás révén a gátak állagát.

A Duna vízszintjének csökkenése egyre inkább biztonságot jelenthet mindenki számára.A minden idők legnagyobb árvízével szembeni védekezésben résztvevők büszkeséggel emlékezhetnek a megfeszített munkával töltött elmúlt 1 hétre. Az összefogás, az egymásért való kiállás ez idáig erősebb volt a Duna határtalannak látszó erejénél. Bízunk abban, hogy a következő 3 nap nem okoz meglepetést számunkra.

Molnár Zsolt polgármester

Megosztás