Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

Ezúton szeretnénk ismételten felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy 2021. január 1-jét követően szigorúan tilos az avar és a kerti hulladék szabadtéri égetése. A kerti hulladék kezelésére a komposztálás, valamint a megfelelő gyűjtőzsákokba csomagolás után, a szállítási nap előtti napon történő kihelyezés szolgál. A szabályosan bezsákolt hulladékot a hulladékszállítási naptárban megjelölt napokon a szolgáltató elszállítja. Bővebben a címre kattintva...

Továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy az OTSZ. 226. §- ában megfogalmazott irányított égetés nem keverendő össze az avar és kerti hulladékok égetésével. Az irányított égetés jellemzően tarlóégetést jelent, melynek tényét legalább 5 nappal korábban a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz írásban be kell jelenteni, illetve további feltételekhez kötött az ez irányú tevékenység végzése.

A fenti szabályozás célja a levegőminőség javítása, ebből következően saját egészségünk védelme. A kerti égetőkkel szemben az elsőfokú tűzvédelmi hatóság 10.000,- forinttól 3.000.000,- forint összegű tűzvédelmi bírságot szabhat ki. Kérünk mindenkit a szabályok követésére, illetve, hogy figyelmeztessék szomszédjaikat is a megváltozott előírások betartására, ami mindegyikünk közös érdeke.

Szigetmonostor Község Önkormányzata

 

Megosztás