Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

A mai napon (2020.05.15.) továbbra sincs tudomásunk igazolt fertőzöttről Szigetmonostoron.

A kormány május 14-i döntése alapján Pest megyében és így Szigetmonostoron is, május 18-tól enyhítenek a járványügyi korlátozásokon. Újra szabadon lehet mozogni a közterületeken. Megszűnnek a boltok nyitva tartását korlátozó szabályok. Hétfőtől megnyithatnak a szabad területen lévő játszóterek, parkok. Látogatható a strand. A panziók és egyéb szálláshelyek újra fogadhatnak vendégeket. Az éttermek és a büfék kerthelyiségeiben, helyben elfogyaszthatóak az ételek. A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni. Részletek a címre kattintva.

Ugyanakkor az időseket védő bolti látogatási szabályok hatályban maradnak, továbbá a társas érintkezésekben továbbra is be kell tartani a 1,5 méteres távolságot. Az üzletekben és az intézményekben továbbra is kötelező a szájmaszk viselése.

Igényelhető önkormányzati szociális támogatás azoknak, akik a járvány miatt kereset nélkül maradtak, vagy fizetési nélküli szabadságukat töltik. A támogatás pénzbeli és természetbeli juttatás is lehet. Ez utóbbi élelmiszercsomag formájában vehető igénybe. Részletek és az igénylési nyomtatvány itt: http://www.szigetmonostor.hu/index.php/aktualis/hirek/2483-szocialis-onkormanyzati-tamogatas-koronavirus-jarvanyra-tekintettel

Mindenki továbbra is vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra is!

Megosztás