Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

A mai napon (2020.04.01.) továbbra sincs tudomásunk igazolt szigetmonostori koronavírus fertőzöttről. Egy fő esetén kellett hatósági karantént elrendelni, mivel fertőzöttel került kapcsolatba. Az érintett tünetmentes és jól érzi magát, de 14 napig nem hagyhatja el otthonát.

A közzétett felhívásunkra határidőben, 22 magánszemély és 5 cég jelezte az önkormányzat felé, hogy a járvány miatt jövedelem, illetve árbevétel nélkül maradtak. A megsegítésük lehetőségét az Önkormányzat vizsgálja, majd intézkedési terv készül, melynek mozgásterét befolyásolja, hogy mennyi ideig, vélhetően hány embert érintően szükséges segítő kezet nyújtani. A formája is több irányú lehet, ezek megfontolása és kidolgozása után a szokásos fórumokon közzé tesszük az intézkedési terv részleteit. További információ a címre kattintva..

Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy tartózkodjanak a kijelölt naptól eltérő napokon a lombok égetésétől. A település levegőminőségének romlása az egészséges tüdőt is próbára teszi, de fokozott kockázatot jelent a különböző légúti megbetegedésekben szenvedőknek. Az Önkormányzat megfontolja vészhelyzet idejére az égetés teljes körű betiltását, tekintettel a légutakat illető egészségügyi többletterhelésre. A zöldhulladék elszállítást a Zöld Híd Kft. átszervezte, pontos szállítási időpontokat heti bontásban közölnek. Minden hét végén, a Zöldhíd honlapján teszik közzé a következő hét zöldhulladékra vonatkozó gyűjtési rendet https://www.zoldhid.hu/blog/zoldhulladek-tervezett-gyujtesi-rendje-marcius-30-es-aprilis-3-kozott Az átszervezés oka a kommunális és csomagoló anyag (szeletív) elszállításának biztonsága, valamint a Kft. létszámgazdálkodása. Kérjük, ez ügyben kísérjék figyelemmel a szolgáltató honlapját: https://www.zoldhid.hu/blog/valtozas-zoldhulladek-szallitas-utemezeseben

Megosztás