Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

Jelenleg (2020.03.31.) továbbra sincs igazolt koronavírusos beteg Szigetmonostoron. A meglévő karanténok várakozási idejük lejártával feloldásra kerültek. A karanténnal érintett családok jól vannak, immár elhagyhatják a hétvégén meghatározott szabályok szerint otthonaikat.Az önkéntes karanténnal érintett általunk is ismert családok várakozási ideje is eltelt így általunk ismert önkéntes karanténben jelenleg csak egy család van.

Múlt péntektől minden 65 év feletti szociális étkezést igénybe vevő számára a település munkatársai, illetve az önkéntesek kiszállítják az igényelt ételt.
További információ a címre kattintva..

 

Ezúton hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az Önkormányzat megbízásából önkéntes munkát végzők sorszámmal ellátott igazolókártyát kapnak. Vásárlást jelenleg csak a közterület-felügyelő végez a veszélyeztettek megbízásából, Ő egyenruhában jelentkezik. Azon személyek, akik nem rendelkeznek igazolókártyával, nem az Önkormányzat megbízásából járnak el, így az Ő közeledésüket kérjük kellő óvatossággal, távolságtartással kezeljék. A térségben néhány helyen az Önkormányzatra hivatkozva jelentkeznek „fertőtlenítésre, árubeszerzésre, vagy egyéb idézőjeles segítségnyújtásra.” Ha az Önkormányzatra hivatkozva jelentkezik valaki, és nem tudja felmutatni az Önkormányzattól kapott megbízólevelet, vagy önkéntes kártyát, nyugodtan hívják fel az Önkormányzatot ellenőrzésképpen, vagy hívják rögtön a 112-es számot. Ne váljanak csalás áldozataivá!

Nyomatékosan kérjük a lakosságot, hogy a kijárási korlátozás szabályait és a vírus terjedését lassító eljárásokat tartsák be. A személyes érintkezéseket korlátozzák a minimumra. Ugyanakkor telefonon, interneten figyeljenek oda egyedül élő lakótársaikra, szomszédaikra. A társas kapcsolatok beszűkülése próbára teszi az emberi pszichét, ezért nagyon fontos, hogy amennyire lehetséges tartsuk a kapcsolatot egymással. Akiknek szakember segítségére van szüksége helyben, hívja az óvodapszichológust vagy az iskolapszichológust.

Megosztás