Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

Szigetmonostor Faluház pályázatot hirdet a 2018. július 16-30. között megrendezésre kerülő III. Monostori Művésztelepen való részvételre két fiatal képzőművész számára. A sikeres pályázókkal Szigetmonostor Faluház a művésztelep időtartamára együttműködési megállapodást köt. A művésztelep helyszíne: 2015 Szigetmonostor, Árpád u. 15. A művésztelep időpontja: 2018. július 16-30. Részletek a címre kattintva!


A pályázat kiírója: Szigetmonostor Faluház
A pályázók köre: Pályázatot nyújthat be minden, hazai vagy külföldi művészeti felsőoktatási intézményben tanuló vagy már oklevéllel rendelkező, 40. életévét még be nem töltött képzőművész. Elsősorban szobrászok és festők jelentkezését várjuk. 


A pályázat részletes ismertetése

A Monostori Művésztelep küldetése, céljai:
A Monostori Művésztelep a betonra mint szobrászati anyagra fókuszáló kezdeményezés, mely 2016 nyarán valósult meg először. A művésztelep elsődleges célja a fiatal képzőművészek számára olyan közös és szabad alkotási lehetőséget teremteni, mely során megismerkedhetnek a beton tulajdonságaival, szobrászati lehetőségeivel, szobrászati célokra történő felhasználásával. A művészek támogatása mellett a művésztelep másik fontos célkitűzése a kreatív alkotói folyamatokra nyitott Szigetmonostort még inkább bekapcsolni a hazai kulturális élet vérkeringésébe.

A művésztelepről bővebb információ elérhető itt:

A művésztelep weboldala
A művésztelep facebook oldala

A pályázók a Monostori Művésztelepen történő részvétel során a falu köztereire készíthetnek műveket.

Sikeres pályázat esetén a pályázó számára az alábbiakat biztosítjuk:

• a művésztelep teljes időtartama alatt szállás- és étkezési lehetőséget;
• a művésztelep során készítendő műtárgyak elkészítéséhez szükséges alapanyagokat és eszközöket;
• figyelemmel kísérjük és igény esetén segítjük a pályázót műalkotása készítésében, kiöntésében;
• a művésztelep eseményét követő időszakban lehetőséget biztosítunk a művésztelep során készített alkotások kiállítására;
• amennyiben készül a művésztelep munkáját bemutató katalógus, a pályázó számára lehetőséget biztosítunk a művésztelep során készített műalkotásának ebben való szerepeltetésére;
• az esemény végeztével határozatlan ideig biztosítjuk a pályázó számára a művésztelep során készített és a Faluház részére átadott műalkotásának gondozását, kezelését, nyilvánosságra hozását, kiállítását.

A művésztelepen résztvevő minden művésztől az alábbiakat várjuk:

• a művésztelepre a szervezőkkel előre egyeztetettek szerint, technikailag felkészülten érkezik;
• vállalja, hogy a művésztelep teljes időtartama alatt jelen van, részt vesz az alkotás folyamatában, valamint az azzal összefüggésben álló, egyéb felmerülő munkálatok, feladatok elvégzésében;
• a művésztelep során létrehoz legalább egy, a szervezők által biztosított anyagokból és eszközökkel megalkotott műtárgyat;
• saját műalkotása kiöntésénél mindvégig jelen van;
• vállalja, hogy a művésztelep eseményét követő időszakban megrendezett kiállításra a művésztelepen készített saját alkotását rendezett állapotban, biztonságos és szakszerű csomagolásban adja át a szervezőknek;
• vállalja, hogy a művésztelep végeztével a Faluház részére átad legalább egy, a felek által közösen kiválasztott, a művésztelep során készített alkotást. A pályázatok benyújtása

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:

1. A művésztelep során készítendő szobor terveinek, koncepciójának vázlatos, rövid bemutatása leírással, méretekkel, rajzokkal.
2. A pályázó eddigi munkásságát bemutató, szignóval ellátott szakmai önéletrajz, melyben ismertetésre kerül a pályázó művészeti képzettsége, eredményei, kiállításai, tevékenységei.
3. A szakmai önéletrajzban megemlített, valamint a pályázó művészeti képzettségét igazoló dokumentumok másolata.
4. Az eddigi művészeti tevékenységet bemutató digitális dokumentáció, szakmai portfólió.

Formai követelmények: Maximimum 10 Mb méret, összefűzött pdf dokumentum.

A pályázat benyújtásának határideje és módja: 2018. június 3., vasárnap éjfél.
Kizárólag elektronikus úton, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen keresztül.

A pályázatok formai vizsgálata:


A pályázat érvénytelennek minősül, amennyiben a pályázó személye a pályázati feltételeknek nem felel meg, illetve amennyiben pályázati dokumentációja hiányos, vagy a valóságnak nem megfelelő adatokat tartalmaz. Érvénytelen továbbá az a pályázat, amely a határidőn túl kerül benyújtásra. Hiánypótlásra a pályázati határidőn kívül nincs lehetőség.

A pályázatok elbírálása:

A pályázatok elbírálásának határideje: 2018. június 10.

A pályázat elbírálásának módja:
A pályázatot a művésztelep szervezői által felkért szakmai zsűri bírálja el. A pályázatokról hozott döntés ellen nincs helye fellebbezésnek. Az eredményről a pályázatok elbírálását követő 5 munkanapon belül valamennyi jelentkezőt e-mailben értesítjük.

Az értékelés szempontjai:
A pályázó szakmai előélete, a portfólióban foglalt művek és a művésztelepen készítendő szobor vázlatos tervének kvalitása, motiváció vizsgálata.

A művésztelepen való részvétel feltétele a művésztelep céljainak, működési rendjének, aktuális évi koncepciójának elfogadása és tudomásul vétele, valamint Szigetmonostor Faluház házirendjének betartása. Sikeres pályázat esetén a pályázót részletesen ismertetjük e célokkal és feltételekkel, a felek közötti megállapodást pedig szerződésben rögzítjük.

Letölthető dokumentumok:

1. III. Monostori Művésztelep pályázat fiatal képzőművészek számára
2. III. Monostori Művésztelep művészeti koncepciója
3. III. Monostori Művésztelep házirendje


További információ:


Veres Balázs - a Monostori Művésztelep vezetője
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06 20 227-0427


Szigetmonostor Faluház
Szigetmonostor, 2018. május 4.

Megosztás