Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

Szigetmonostor Faluház és a Kék Hullám Egyesület, Mester Krisztina ötlete nyomán, fotópályázat hirdet Horány anno és most címmel, amelyre május 20-ig két kategóriában (Horány anno és Horány most) várja a szakmai zsűri a fotókat, amelyek a Horány-Göd között közlekedő Lepence nevű hajón létesítendő állandó kiállítás keretében lesznek 2018. július 1-től megtekinthetőek. Részletek a pályázatról, nyeremények és a nevezési lap a cikk címére kattintva ismerhetőek meg!

 

Horány anno és most fotópályázat

A pályázat célja, hogy a Horány és Göd között egész évben közlekedő Lepence nevű személyszállító kishajó belső tereiben egy állandó jelleggel kialakított úszó kiállítás jöjjön létre, színesítve, díszítve a Dunán közlekedő hajót, amely által a közlekedési eszközön utazók a Szigetmonostorhoz tartozó Horány településrésszelkapcsolatban vizuális, esztétikai élményeket, információkat kapnak. Az úszó kiállítással népszerűsíteni kívánjuk Horányt, szigeten innen és túl egyaránt.

A pályázat alapján megvalósuló állandó kiállítás célközönsége: A településen élő, a kishajót nap, mint nap igénybe vevő lakosok és a településre alkalmanként, vagy visszatérően látogatók turisták, nyaralók, kirándulók.

 PÁLYÁZATI KIÍRÁS LETÖLTÉSE ITT!
NEVEZÉSI LAP LETÖLTÉSE ITT!

 
A pályázat kiírója:
Mester Krisztina ötlete nyomán Szigetmonostor Faluház


Nevezési díj:
A pályázatra a nevezés díjtalan!


Kategóriák:
1. Horány anno: Az 5 évnél régebbi, Horányt ábrázoló, bemutató fotók.
2. Horány most: Az öt évnél fiatalabb, Horányt ábrázoló, bemutató fotók.

A kategóriákon belül műfaji megkötés nincsen!
A benyújtásra kerülő fotó lehet: tájkép, természet-, portré-, eseményfotó, társadalomábrázolás, épületfotó stb.


Értékelés:

A pályázatra beérkezett fotókat szakmai zsűri bírálja el, a benyújtási határidő után, egy héten belül.


Díjazás:
Mind a két kategóriában az 1-3. helyezett értékes díjban részesül: 
1. helyezettek: 20-20 db átkelésre jogosultság a Horány és Göd között közlekedő személyszállító kishajóra, 2 személyre szóló gyertyafényes vacsora a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéke Szálloda éttermében, értékes, fotózással foglalkozó könyvjutalom, oklevél.
2. helyezettek: 2 főre szóló vacsora a horányi Attila Büfében, értékes fotózással foglalkozó könyvjutalom, oklevél.
3. helyezettek: 2 főre szóló vacsora a horányi Zoli Büfében, értékes fotózással foglalkozó könyvjutalom, oklevél.
Minden nevező oklevelet kap a pályázaton történő indulás esetén.


Pályázati feltételek, tudnivalók:
A fotópályázaton részt vehet bárki, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.
Egy pályázó mind a két kategóriában indulhat. A pályázatra kategóriánkat 7-7 db fotó adható be maximum.
A pályázat 1 fotó esetén is érvényes.


A pályázat benyújtási határideje:
2018. május 20. vasárnap 23.00 óra.

A fotókat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell beküldeni mind a két kategóriában.

A Horány anno kategóriában lehetőség van arra (sőt buzdítunk rá mindenkit), hogy régi, papír alapú fotókkal is nevezni lehet, amelyeket digitalizált formában a megadott e-mail címre küldhet el a pályázó, illetve Szigetmonostor Faluházba postai úton (2015 Szigetmonostor, Árpád u. 15.), vagy nyitva tartási időben személyesen is átadhat.

A papír alapú fotókat a digitalizálást követően a fotópályázat szervezői a kép tulajdonosainak hiánytalanul visszaadják.

A pályázathoz nevezési lap kitöltése szükséges, amelyet a fotókkal együtt kell eljuttatni a pályázati címre.
A pályázat nevezési lapja a www.szigetmonostor.hu oldalon tölthető le. Amennyiben a papír alapú képeket személyesen adják le, a Faluházban van lehetőség a pályázati nevezési lap kitöltésére.

A helyezetteket külön levélben értesítjük. A kiállított fotók kategóriánként megtekinthetőek lesznek majd a www.szigetmonostor.hu oldalon és Szigetmonostor Faluház facebook oldalán is.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a rendező a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használja.


Az úszó kiállítás ünnepélyes megnyitójának időpontja:

2018. július 1. vasárnap 19.00 óra


Az úszó kiállítás állandó helyszíne:
Horány-Göd között közlekedő Lepence nevű hajó (Cím: Szigetmonostor, Nagydunasétány – A horányi Piac térrel szemben)Formai és technikai követelmények:
Filetípus: JPEG
Minimális méret: Rövidebbik oldal 1000 pixel
Maximális méret: Hosszabbik oldal 5000 pixel

A beküldésre kerülő fotók a következő módon kerüljenek elnevezésre, kisbetűvel, ékezetek nélkül:
KATEGÓRIA_A KÉSZÍTŐ NEVE_A KÉP CÍME_A KÉSZÍTÉS ÉVE
Minta 1: horanyanno_kovacs_istvan_duna_part_1978 Minta 2: horanymost_kovacs_istvan_piac_ter_2018

Figyelem! A pályázatkiírók a nevezést kizárólag a kitöltött nevezési lappal tudják elfogadni!
Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy manipulált fotó nem küldhető be.

Nem számít a fotómanipulálásnak: A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása. A teljes képet érintő színkorrekció. A kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása. A színes felvételek fekete-fehérré alakítása. Analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.

A fotók manipulálásának számít: Képelemek kiretusálása/hozzáadása A kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója. Digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során.


Kapcsolat, információ:
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: Pintér Mónika (Kék Hullám Egyesület) - 06 30 640-5901 vagy Kovács Attila (Faluház) - 06 70 374-0541


A fotópályázat partnerei és támogatói:
Rudas és Társa Bt. akiknek anyagi és tárgyi támogatása nélkül az úszó kiállítás nem jött volna létre.

Továbbá: Szigetmonostor Faluház, Szigetmonostor Község Önkormányzata, Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda,Attila Büfé, Zoli Büfé, Kacifánt Terasz,Idesüss Pékbolt,Kék Hullám Egyesület,Monostor Borház A pályázat kiemelt médiapartnere: ilovedunakanyar.hu portál és Pilis-Dunakanyari Hírmondó regionális közéleti, kulturális lap, Újságoló (Szigetmonostor Község Önkormányzatának újságja), szigetmonostor.hu


Horány Anno és most
fotópályázat szervezői

Megosztás