Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

Magyar falu program

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Követés a facebookon

I love Dunakanyar

Együtt az egészségért

Helyi hírek

2016. július 18-28. között kerül megrendezésre Szigetmonostoron, a Faluházban (Árpád u. 15.), a Monostori Művésztelep, amelyen tíz művész vesz részt, betonművészeti alkotásokat hozva létre a település számára. A művésztelep nyitott alkotóműhely, amelynek életébe bárki beletekinthet. További részletek a címre kattintva!

 
A Monostori Művésztelep célja, hogy egy olyan alkotóműhelyt hozzunk létre a település Önkormányzatának, Szigetmonostor Faluháznak, a helyi civil szervezeteknek és felajánlóknak segítségével, amely által maradandó értékek születnek meg a település és az egyetemes kultúra számára.

Szeretnénk létrehozni 2-3 éven belül egy folyamatosan látogatható, bővülő, változó szoborparkkal rendelkező, betonművészeti alkotásokból álló köztéri tárlatot, amely egyedülállónak tekinthető Magyarországon. Éppen ezért, már az első alkalommal is olyan művészeket hívtunk meg a Monostori Művésztelepre, akik a szobrászat és a festészet terén is, a hazai és nemzetközi alkotói közösségekben ismert, elismert személyek.


Lehetőségeinkhez mérten, a jövőben szeretnénk majd pályáztatás útján meghívni a vendég művészeket, alkotókat, amely által még szélesebb körű, még színesebb világot hozhatunk létre Szigetmonostoron, díszítve, építve ezáltal a településünket.


Hosszú távú célunk, hogy a Monostori Művészteleppel Szigetmonostor felkerüljön a hazai művészeti élet díszes falára, a magasabb művészeti régiókban is nevet szerezve ezáltal településünk és a Szentendrei-sziget számára.

 
2016-ban, a Monostori Művésztelep első évében az együttélést, a művészekkel való közös gondolkodást, együtt munkálkodást gyakoroljunk. Bízunk benne, hogy a résztvevő felek elégedetten zárják az első alkotói fórumot, amely egy hosszú távú kapcsolat alapjait jelenthetik.
 


A Monostori Művésztelep alkotói:
(A névre kattintva olvasható el a művész szakmai önéletrajza!)

 

Batykó Róbert - festőművész

Csurgai Ferenc - szobrászművész

Hack Ferenc- szobrászművész

Karácsonyi László - festőművész

Oláh Orsolya - festőművész

Pap Rami - festőművész

Szalay Péter - szobrászművész

Várbíró Kinga Evelin - keramikusművész

Varga Tibor - szobrászművész

Veres Balázs - szobrászművész

 

A művésztelep szakmai vezetője: Veres Balázs
Faluház vezető: Kovács Attila

Telefon: 06 70 374-0541
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A művésztelep fővédnöke: Molnár Zsolt polgármesterA Monostori Művésztelep támogatói:

Szigetmonostor Község Önkormányzata
Molnár Zsolt Szigetmonostor Polgármestere
Szigetmonostor Faluház
Szigeti Béke Nyugdíjas Klub
Nosztalgia Klub
Szűr Tímea alpolgármester
Monostori Birkás Tanya
Monostor Borház
Zoli Büfé
Nagy Attila vállalkozó

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Szigetmonostori Művésztelepre, Dunán innen, Dunán túl!


 

 

Megosztás